Hovory s T. G. Masarykem

Knihy       Autoři       Štítky  

Rozhovory spisovatele a politika zachycují životní směřování, etické, filozofické, náboženské a politické postoje prvního československého prezidenta.

Karel Čapek: Hovory s T. G. MasarykemHovory s T. G. Masarykem
Autor: Čapek Karel
Vydavatel: mlp.cz
Žánr: Literatura faktu

První část rozhovoru se věnuje výhradně Masarykovu pohledu na vlastní mládí: zdůrazňuje prostotu a lidovost slováckého prostředí. Druhá líčí univerzitní působení, účast v politických bojích, exilové aktivity za první světové války: toto období charakterizuje kritický způsob myšlení. Třetí obsahuje úvahy o filozofii (např. noetika, metafyzika), náboženství (kupř. Ježíš), politice (např. demokracie), národu. Závěrečná část interpretuje způsob vzniku tohoto díla. Snaha přiblížit Masarykovo životní směřování, ideová východiska, politické úsilí i jeho pohled na zásadní filozofická a náboženská témata.

Stáhnout: Karel Čapek - Hovory s T. G. Masarykem

O autorovi

Spisovatel Karel Čapek

Narozen 9.1.1890 v Malých Svatoňovicích u Trutnova, zemřel 25.12.1938 v Praze. PhDr., prozaik, žurnalista, dramatik, esejista, básník, autor knih pro děti, překladatel z francouzštiny, literární, výtvarný a divadelní kritik, estetik, filosof, filmový libretista.

Wikipedie

Další knihy autora Čapek Karel


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com